Android mi ? İOS mu ? Hangisi Daha İyi Karşılaştırıyoruz !

 


Bu iki işletim sistemi ve cihazları kişisel olarak değişen farklılıklar diyebiliriz. Buradaki veriler tarafsız bir şekilde incelenen verilerdir. Sadece Net olarak bilgisi olan veriler işlenmiştir. Son Karar yinede sizlerin Ellerinde…

Android ve İOS genel olarak telefonların hepsini kapsayan kategorilerdir. Diğer kısmı diye bakacak olursak sadece %0.1 bile değil diyebiliriz. Bu yüzden sadece bu iki işletim sistemi ve bu sistemi kapsayan cihazların karşılaştırmasını yaptık.

Android ve İOS Fiyat karşılaştırması


Fiyat olarak kısaca değinecek olur ise Android telefonlar İOS cihazlara oranla çok daha düşük bütçelere sahip telefonlar olmuştur. Bu kategori sizin için en önemli nokta ise direkt olarak Android’i seçeceğinizi söylemek mümkündür.

Android ve İOS Uygulamaları

İlk olarak bu işletim sistemlerinde paylaşılan uygulama çeşitliliği ve sayısına bakacak olursak;

  • Android uygulamaları: 2,7 milyon
  • iOS uygulamaları: 1,8 milyon

Fakat uygulama sayısının fazla olması pekte önemli bir etken olmacaktır çünkü çoğumuz belli başlı uygulamaları kullanılırız. Bu uygulamaların sayısı 15-20 arasıdır. Geliştirici boyutuna bakacak olursak hala en çok bütçe kazandıran platformun İOS olduğunu söyleyebiliriz. Fakat bu gün geçtikçe Android’in Pazar payı büyüdükçe değişikliğe doğru gidiyor.

Biz bu konuda kaliteyi baz aldık. Genel olarak bakacak olursak Play Store, App Store'dan daha yüksek oranda ücretsiz uygulama yüzdesine sahiptir. Ancak en  iyi mobil oyunlar hala önce iOS'a geliyor ve her zaman Android'e gelmiyorlar. Bu sebeple İOS’u tercih edebilirsiniz.

Android ve İOS Pil Ömrü ve Şarj kapasitesi


Akıllı telefon kullanıcıların genel olarak önem gösterdiği en büyük etkenlerin başında şarj kapasitesi yani Akıllı telefonun şarjının ne kadar süre olacağıdır. Bu konuda Apple, Android’e kıyasla biraz geride kalıyor. Şarj kapasitesi ve dayanıklılık bakımından Android, İos cihazlara göre daha uzun kullanım sağlamaktadır.

Düşük güç modunu kıyasladığımızda Android daha kişiselleştirilebilir olduğu için bu konuda başka bir tercih sebebidir. 

İlk olarak hızlı şarj özelliği Android cihazlarda kullanılmaya başlandı. Ardından Apple ise iPhone 11 , iPhone X ve iPhone SE (2020) kablosuz şarjı ve hızlı şarjı benimsedi ve Pazar payında yerini aldı. Hızlı Şarj konusunda Apple ek olarak cihazlar satmaya başlarken Android cihazların kutularında hızlı şarj adaptörü bulunmaktadır.

Şarj kapasitesi ve kullanım uzunluğu konusunda Android cihazların daha avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.

Android ve İOS Özelleştirilebilirlik Farkı

Apple bu konuda yeni güncelleme ile Widget ve ek özelleştirmeler eklemeye başladı fakat hala Android kadar özelleştirilemiyor. Özelleştirme konusu sizin için önemli ise tercihiniz Android olmalıdır.

Android ve İOS Fotoğraf yedekleme


Google Fotoğrafları kullanıyor ise Android sizin için daha fazla avantajlı olacaktır. Fotoğraflar uygulaması size ücretsiz olarak 15 GB kullanım sunan bulut depolamaya sahip İOS ise 5 GB ücretsiz depolamaya sahip bir bulut depolama sunuyor.

Android ve İOS Sesli Asistanlar


Bu soruya direk olarak tabiikide SİRİ dediğinizi duyar gibiyiz. Fakat Siri daha çok takvim randevusu ayarlamak Google da arama yapmak gibi basit konulara yardımcı olan asistana sahiptir. Android ise daha fazla katmana sahip bir sesli asistandır. Yeni güncellemeleri ile İOS’a ek özellikler ekleniyor olsada Android Asistan yararlı öneriler sunabilir ve yaptığınız şeye bağlı olarak eğlenceli oyunlar ve bağlamsal bilgiler sunan daha konuşkan bir yanı vardır. Siri'den daha akıllı ve çok yönlü bir asistandır.

Bu konu Hakkında yorum yaparak görüşlerinizi belirtebilirsiniz...

Güncel olarak Teknoloji Haberleri ve Ürün incelemeleri için takipte kalın...

 


Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski