Disney, Robotlara Kil ile Şekillendirmeyi Öğretiyor

 

Robotlar, üretim konusunda ne kadar üst düzey teknolojilere erişmiş olsalarda insanların yaptığı yetenekler hala çok büyük bir fark teşkil ediyor. Disney'in araştırmacıları, hevesli robotik Michelangelos'a çeşitli sanatsal stilleri taklit etmek için aletler kullanarak kilin nasıl şekillendirileceğini öğretmesine olanak tanıyan bir sistem yarattı.

Çoğu insan çocukken heykel yapmakla uğraşır, ancak Play-Doh'u yoğurmak için ellerinizi kullanmak ve kili yılanlara ve kül tablalarına modellemek , profesyonel heykeltıraşların kreasyonlarını yapmak için kullandıkları süreçlerden çok uzaktır. İşin içine giren birçok özel araç vardır ve her heykeltıraş, kısmen bu araçları nasıl kullandıklarına bağlı olarak kendi benzersiz tarzını geliştirir. Bununla birlikte, aletlerin kullanılması robotların mükemmel olduğu yerlerden biridir, bu nedenle, Zürih, İsviçre'deki Disney Research ve ETH Zürich'ten araştırmacılar, bir kil yığınını potansiyel bir şahesere dönüştürebilen RobotSculptor adında bir robotik heykeltıraş tasarladı ve inşa etti.

RobotSculptor kendi başına, en azından şu anki haliyle herhangi bir yaratıcılıktan yoksundur. Bunun yerine, bir sanatçının ilk önce bir 3B modeli yüklemesine izin veren bir yazılım sistemi tarafından kontrol edilen, ucunda özel bir şekillendirme aracına sahip altı eksenli bir robotik kol kullanıyor, robot sonunda sonunda kil içinde yeniden oluşturacak ve ardından genel görünümünü tanımlayacak son heykel ve robotun, aletin hareketleri ve kullanacağı oyma teknikleri açısından onu nasıl yaratması gerektiği. Yazılım daha sonra 3B modeli ve sanatçıların tanımlanmış parametrelerini işler ve modeli istenen şekillendirme stilinde doğru bir şekilde yeniden üretecek bir dizi şekillendirme hareketi ortaya çıkarıyor.

Hızlı prototipleme, 3D baskı ve benzer teknolojiler tarafından yavaş yavaş devralınmaktadır, ancak birçok şirket, bir şeyin gerçek hayatta nasıl görüneceğine dair bir fikir edinmek için yine de belirli bir nesnenin kil heykeliyle başlayacaktır. Bir robot, süreci otomatikleştirebilir ve bilgisayar ekranındaki bir 3B modeli kilden yapılmış gerçek dünya temsiline daha doğru bir şekilde dönüştürebilir. RobotSculptor, bir insan sanatçının 3D modelleme yazılımı konusunda yeterince yetenekli olması koşuluyla, ünlü heykellerin kopyalarını veya hatta Donatello veya Rodin gibi ünlü heykeltıraşların tarzındaki yeni eserleri oluşturmak için bile kullanılabilir bir yapıya sahiptir.

Robotların gelişi her ne kadar insanlık için kolaylık sağlıyor olsada, onlar ile birlikte zamanla işlerimizden olabiliriz. Bu robottan örnek verecek olursak gelecekte Heykeltraşların işsiz kalmasına sebep olacak bir sisteme sahip olacak gibi duruyor.

Bu konu Hakkında yorum yaparak görüşlerinizi belirtebilirsiniz...

Güncel olarak Teknoloji Haberleri ve Ürün incelemeleri için takipte kalın...

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski