Google Fotoğraflar anılarınıza 3D efekt ekleyecek

Google Fotograflar, bazı görüntülerde 3B benzeri bir efekt oluşturabilecek Sinematik fotoğraflar adlı yeni bir özellik alıyor. Bu özellik, Google Fotoğraflar uygulamasının hafıza bölümünde mevcut olacak. Uygulama güncellenirse kullanıcılar, fotoğraf ızgarasının üst kısmında son öne çıkan anlarında Sinematik fotoğrafları görecekler.

Teknoloji devi Google, Anılar bölümü için 'hayatınızdaki en önemli insanların' çekimlerini içeren yeni temalar da sunuyor. Bu fotoğraflar, fırıncılık, yürüyüş veya gün batımı fotoğrafları gibi aktiviteler dahil olmak üzere kullanıcılar tarafından yüklenen fotoğraflara dayanacaktır.

Google fotoğrafları nasıl 3D yapıyor ?

Google, görüntünün derinliğini tahmin ederek 3D bir temsilini oluşturarak bu etkiyi makine öğrenimi yoluyla ekleyebildi. Bu, orijinal görüntü, tıklamak için kullanılan kameranın derinlik bilgilerini içermiyorsa bile işe yarayacaktır. Ayrıca, animasyon, yumuşak bir kaydırma efekti oluşturmaya yardımcı olan sanal bir kamera aracılığıyla yapılır.

3D fotoğraf paylaşımı yapılabilir mi ?

Kullanıcılar bu sinematik fotoğrafları video olarak arkadaşlarıyla ve aileleriyle paylaşabilecekler. Bu ayın başlarında Google, yapay zeka (AI) kullanılarak stilize edilen güncellenmiş kolaj tasarımlarını da kullanıma sundu. Bu özellik, kolaj düzenini iyileştirmek için benzer renklere, yazı tiplerine, arka plan ayrıntılarına vb. Sahip fotoğrafları seçer.

Anılar bölümünde daha fazla özelleştirme var. Kullanıcılar ayrıca, anılarını belirli bir zaman diliminden mi yoksa belirli kişilerden mi gizlemek isteyecekleri konusunda kontrole sahip olacaklar.

Bu konu Hakkında yorum yaparak görüşlerinizi belirtebilirsiniz...
Google hakkındaki diğer yazılarımız için ; Google

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski