Twitter, Periscope'u kapattığını açıkladı

 

Canlı yayın uygulamasının söylentilerinden birkaç gün sonra, Periscope erken emekliye ayrılıyor, Twitter, 15 Aralık'ta "kullanımın azaldığını" gerekçe göstererek onu kapattığını duyurdu. Twitter, Periscope uygulamalarını aldıktan sonra beş yıldan fazla bir süre sonra Mart 2021'e kadar sonlandıracak. Sosyal medya platformundaki canlı akış özelliği, ana uygulamada entegre bir özellik olarak kalacak.

2015'te Twitter, Twitter ve Facebook hesapları için canlı yayın aracı olan Meerkat ile rekabet etmek için uygulamanın kararlı bir sürümü piyasaya sürülmeden önce bile Periscope'u satın aldı . Bununla birlikte, bağımsız uygulamalar aracılığıyla yapmak yerine canlı içeriği tanıtan daha fazla sosyal medya platformuyla Periscope'un çöküşü başladı. Şirket ayrıca, devam eden Covid-19 salgını olmasaydı uygulamayı daha önce emekli edeceğini söyledi .

Twitter'ın yaptığı açıklama şu şekilde :

"Periscope uygulaması sürdürülemez bir bakım modunda ve bir süredir öyle." Dedi. "Geçtiğimiz birkaç yıl içinde, kullanımın azaldığını gördük ve uygulamayı destekleme maliyetinin yalnızca zamanla artmaya devam edeceğini biliyoruz."

Periscope'a gitmek için birkaç ay kala tamamen kapatılan şirket, uygulamanın en son güncellemesiyle yeni kayıt işlemlerini engelledi. Ayrıca mevcut kullanıcıların, uygulama geçerliliğini yitirmeden önce videolarının ve verilerinin bir arşivini indirmek için birkaç aylık zamanları var. Ancak, Periscope web sitesi kapanmayacak ve "herkese açık yayınların salt okunur arşivi" olarak işlev görecek.

Kapatılmadan önce Periscope, "Süper Yayıncılar" olma gereksinimlerini de gevşetecek. Bu yayıncılar, bahşişlerini 30 Nisan 2021'e kadar nakde çevirebilecekler.

Bu konu Hakkında yorum yaparak görüşlerinizi belirtebilirsiniz...

Twitter hakkındaki diğer yazılarımız için ; Twitter


Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski