Google sohbet mesajlarına 3 yeni özellik geliyor

 

Ülkemizde ve dünyada en fazla kullanıcının tercihi olan arama devi Google, 3 Aralık'tan itibaren Sohbet'te grup görüşmelerinde değişiklik yapacağını duyurdu.

Google’ın yapacağı değişikler ise şu şekilde;

Üye ekle ve değiştir

Google mesajlarında gruba yeni katılan katılımcıdan daha önce grupta bulunan kullanıcıları bilgilendiren bir bildirim gönderilmeye başlanacak. Yeni giren üye için tanınan özelliğe gelecek olursak, yeni katılan kullanıcı katılmadan önce konuşulan konuşmaları veya belgeleri görüntüleyebilecek.

Farklı Google Apps kasası saklama politikası

Google, bu konuda ise yöneticilere eskiden gönderilen mesajları yönetilebilmesi için ek olarak ayrıcalık ekledi. Yani yöneticiler nasıl yeni kullanıcılar eski mesajları görebiliyorsa, yöneticiler ise yeni kullanıcıların bu mesajları görebilmesini yönetecek.

Google bu konuda yaptığı açıklamada "Bu güncellenmiş grup görüşmelerinin de Apps Kasası'nda farklı bir saklama politikasına uyacağını unutmayın. Google Apps Kasası'nda özel Sohbet saklama kuralları belirlerseniz, kapsamın kapsamı değişir. Google, "Tüm Sohbet Alanları" için belirlenen kurallar (daha önce "Tüm Odalar" olarak biliniyordu) mevcut sohbet odalarının yanı sıra güncellenmiş grup mesajları ve Sohbet ile Hangouts arasında senkronize olan grup mesajları için geçerli olacak "dedi.

Klasik Hangouts ile uyumluluk

Önümüzdeki haftalarda, Hangouts'taki Grup görüşmeleri - görüşmelerle başlayıp ardından mesaj geçmişi ile - Google Sohbet'te görünmeye başlayacak. Bunun, kullanıcıların bağlam kaybetmeden Hangouts'tan Chat'e geçmesine izin verdiği söyleniyor. Google, " Mesajlar, güncellenmiş grup görüşmeleri ve Sohbet'ten iş parçacığı olmayan odalar Hangouts'ta görünmeye başlayacak" diye ekledi.

Bu konu Hakkında yorum yaparak görüşlerinizi belirtebilirsiniz...

Güncel olarak Teknoloji Haberleri ve Ürün incelemeleri için takipte kalın...

 

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski