Youtube, Türkiye’de Ofis Açmaya karar verdi

Youtube sosyal medya yasası sebebi ile Türkiyede ofis açacak. Türkiyede büyük derecede kitleye sahip Youtube daha önce 2 kez uyarı alarak para cezasına çarptırılmıştı.

1 Ekim itibarı ile yürürlüğe giren sosyal medya yasası ile ülkemizde 1 milyondan fazla kullanıcı kapasitesine sahip sosyal ağlar için Türkiye'de ofis açma zorunluluğu getirilmişti. Youtube bu yasa sonrası 2 farklı uyarı ve ceza aldıktan sonra Türkiye ofis açmaya karar verdi.

Youtube Diğer sosyal ağ sağlayıcılar ile birlikte yaptırımlardan ilk önce 10 milyon TL, ardından da 30 milyon TL ödeyerek iki cezada toplamda 40 milyon TL ödedi.

Youtube Türkiye ofisi hakkında şu açıklamalarda bulundu :

"YouTube olarak şeffaflığa, ifade özgürlüğüne ve bilgi erişimine olan bağlılığımızı korurken, faaliyet gösterdiğimiz ülkelerdeki yerel yasa ve düzenlemelere uymak için her zaman özen gösteriyoruz. Kısa bir süre önce düzenlenen 5651 sayılı kanunla sosyal ağ platformları için getirilen yeni yükümlülükleri son bir kaç aydır bütün boyutları ile inceledik. YouTube’un Türkiye’deki içerik üreticileri ve kullanıcılar için ne kadar önemli olduğunu biliyor, her gün on binlerce içerik üreticisinin YouTube’da yarattığı çok sesli özgün dünyayı ilgiyle takip ediyoruz. Bunun bilinciyle ve ilkelerimize bağlı kalarak YouTube için yerel bir tüzel kişi temsilci atama sürecini başlatma kararı aldık. Türkiye’deki yetkililerle de paylaştığımız bu kararı almış olmaktan memnuniyet duyuyoruz"

Ofisin hala nerede ve ne zaman olacağı konusunda net bir bilgi yok. Ancak büyük platformların genel olarak toplandığı yere bakacak olursak İstanbul en büyük alternatifleri olacaktır.

Bu konu Hakkında yorum yaparak görüşlerinizi belirtebilirsiniz...

Sosyal Medya hakkındaki diğer yazılarımız için ; Sosyal Medya

Yorum Gönder

Yorum Yaz (0)

Daha yeni Daha eski